Veelgestelde vragen

Programma

Wanneer is het filmprogramma voor de komende week bekend?
Wij programmeren doorgaans op maandagmiddag de nieuwe filmagenda voor de nieuwe filmweek. Een filmweek loopt in Nederland altijd van donderdag tot en met woensdag. Eerder weten wij ook geen tijden. Zodra de tijden bekend zijn worden deze op de website gepubliceerd.

Tot wanneer draait een titel bij jullie in de bioscoop?
Dat weten wij vaak ook niet. Het is afhankelijk van de populariteit van een titel en het aanbod van nieuwere titels of een film nog geprogrammeerd wordt. Kijkt u daarom op maandagmiddag even op onze site, dan staat doorgaans het nieuwe (week) programma weer online.

Algemeen

Is er goede ventilatie in de zaal? 
Wij hebben in 2022 een gloednieuwe installatie geplaatst welke de lucht elke 10 minuten compleet ververst met buitenlucht. Er wordt dus niet gerecirculeerd. De installatie voldoet hiermee ruim aan de wettelijke normen.

Heeft Biobest airco?
Biobest is volledig voorzien van airco. In de zomer zit je lekker koel!

Kan je bij Biobest parkeren?
Parkeren bij Biobest is gratis. Rondom de bioscoop zijn meer dan 300 gratis parkeerplaatsen. Sommige plekken zijn blauwe zone, hier parkeert u van ma t/m vr tot 18:00 uur maximaal 2 uur.

Tickets en reserveren

Is het nodig om te reserveren of de tickets online te bestellen?
Tickets zijn online verkrijgbaar en vanaf 30 minuten voorafgaand aan de voorstelling ook aan de kassa. Wanneer u met reserveren of een idealbetaling uw telefoonnummer en/of e-mailadres geeft kunnen wij u in het zeldzame geval van een storing proberen tijdig te bereiken.

Wat is het verschil tussen zaal en het balkon?
Biobest beschikt over een zaal met meer dan 200 zitplaatsen verdeeld over de zaal en een balkon. Op het balkon zit u hoger en kijkt u recht vooruit naar het projectiescherm. Voor €1,- meerprijs heeft u de beste plekken.

Kan ik een gemaakt aankoop annuleren of wijzigen?
Kaarten kunnen tot 3 uur voorafgaand aan de voorstelling worden gewijzigd. Hiervoor ontvangt u vouchers voor een andere keer. Tickets voor een evenement of concert kunnen niet retour worden genomen. Voor meer informatie klik hier.

Wat moet ik meenemen als ik online heb betaald via Ideal?
U krijgt van ons een geautomatiseerde email met QR code. Neem deze code mee, op uw telefoon of afgedrukt. Deze kunt u snel laten scannen aan de kassa en hierna kunt u direct doorlopen.

Is het nodig om eerder te komen dan de film start als ik al tickets heb gereserveerd of online heb gekocht?
Wij raden altijd aan om 15 minuten vooraf aanwezig te zijn. Wij hebben namelijk vrije plaatsten.

Heb ik vaste plaatsen, of kan ik deze reserveren?
Wij werken met vrije zitplaatsen. U kunt kiezen tussen zaal of het balkon. Hierna zijn de plaatsen vrij en kunt u zitten waar u wilt. Over het algemeen is er altijd voldoende plek.

Kan ik de nationale bioscoopbon bij jullie inleveren?
Jazeker, de nationale bioscoopbon is altijd geldig. Het is mogelijk om kaartjes (deels) te betalen met de nationale bioscoopbon. Het saldo kunt u niet gebruiken om eten/drinken mee te halen. Het saldo is de controleren op de website van de Nationale Bioscoopbon. Daar is tevens in te zien tot wanneer jouw bioscoopbon geldig is. Bekijk hier welke bonnen geldig zijn.

 

Kijkwijzer

Mag ik kinderen meenemen die jonger zijn dan de kijkwijzer leeftijd?
Alle leeftijden / 6+ / 9+
De kijkwijzers alle leeftijden, 6+ en 9+ zijn adviserend voor de ouders en opvoeders. De toegang zal niet worden geweigerd mocht een bezoeker jonger zijn dan de kijkwijzer. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders.
12+
De kijkwijzer 12+ is adviserend. Onder de 12 kan onder begeleiding van een ouder toegang worden verleend. 
16+ en 18+
De kijkwijzer 16+ en 18+ is ook strikt 16 of 18. Onder deze leeftijd wordt geen toegang verleend. Legitimatie kan bij twijfel gevraagd worden.