Films

Best(s)e Sinterklaasverhaal

Omschrijving:
Het is 6 december 2015, Sint-Nicolaas en al zijn pieten vertrekken weer voor een jaar naar Spanje. Terwijl de kust langzaam in de mist aan de horizon verdwijnt, verheugen de pieten zich op 11 maanden vakantie in de Spaanse zon en in Nederland verdwijnt de sinterklaasversiering voor een jaar in de doos op zolder.

Maar wat zien we daar, wat loopt daar over straat? Dat kan toch niet, dat lijkt wel een …. piet. Er gebeuren vreemde zaken in Nederland, duistere zaken en als de Sint zich in het najaar van 2016 opmaakt om met de stoomboot naar Nederland te reizen maakt hij zich zorgen. Wat is er toch aan de hand in Nederland? Nederland is al lang niet meer dat rustige landje aan de Noordzee waar de Sint al zoveel jaren komt. Er wordt zelfs ingebroken in het kleine Brabantse plaatsje Best. Wie zijn toch die daders, dat lijken wel …. Dat kan toch helemaal niet, die zijn toch nog allemaal in Spanje en waarom zouden die inbreken, die kunnen toch gewoon door de schoorsteen?

Brigadier Poezen - een overijverige maar niet al te slimme commandant van de politie in Best - weet het zeker. Hij heeft ze nooit vertrouwd die Pieten! Bezorgd en met een onrustige en bange bemanning vertrekt de Sint toch met zijn boot naar Nederland. Na een reis door zware stormen arriveren Sint-Nicolaas, de Hoofd- en Wegwijspiet dan eindelijk in ons land. Maar met die brigadier Poezen zijn ze nog lang niet klaar, het lijkt wel of die man een hekel aan het sinterklaasfeest heeft. En wie zijn toch die boeven die alle problemen veroorzaken? Zolang dat raadsel nog niet is opgelost is nog maar de vraag of het sinterklaasfeest wel door kan gaan dit jaar.

In Best hebben 50 vrijwilligers anderhalf jaar terug een televisieserie gemaakt, het Best(s)e Sinterklaasverhaal. Deze is uitgezonden op de lokale omroep in Best en ook nog in tien andere plaatsen in Nederland. Dit jaar heeft de club een speelfilm gemaakt van het Best(s)e Sinterklaasverhaal .

Op zaterdag 24 november zal Sinterklaas & een aantal van zijn pieten aanwezig zijn in Biobest

Cast & Crew
Bart Engelen, Ivo van der Linden, Jacqueline Desmares
Regie  
Genre    Familie film
Lengte    01:50
Jaartal    2018
Bioscoop    24 nov 2018
Kijkwijzer   
  • Alle Leeftijden


Reserveren

Ticket:
-
+
à € 5,00
Ticket:
-
+
à € 6,00
Ticket:
-
+
à € 5,00
Ticket:
-
+
à € 6,00
BestseSinterklaasverhaal_131859830984377068_big.jpg

Bezig met laden